Preskoči na vsebino

Lasersko graviranje

Lasersko graviranje

Lasersko graviranje je praksa uporabe laserjev za graviranje predmeta. To je metoda kurjenja materijala iz površine, ki vključuje tudi spremembo barve zaradi kemičnih / molekulskih sprememb, ognjevanja, penjenja, taljenja, ablacije in še več.

Tehnika ne vključuje uporabe črnil, niti ne vključuje delov orodja, ki se stikajo s površino gravure in se obrabijo, kar daje prednost pred alternativnimi tehnologijami graviranja ali označevanja, kjer je treba črnila ali glave redno menjati. Lasetsko graviranje lahko uporabljamo na veliko različnih materijalih; vse od naravnih kot sta les ali kamen in umetnih, kot so kovine in plastika.

Laserski gravurni stroj je sestavljen iz treh glavnih delov: laser, krmilnik in površina. Laser je orodje za risanje: žarek, ki ga oddaja, omogoča krmilniku sledenje vzorcem na površini. Krmilnik določa smer, intenzivnost, hitrost gibanja in širjenje laserskega žarka, usmerjenega na površino. Površina je izbrana glede na vrsto materiala, na katerega lahko deluje laser.

Vabimo vas, da si ogledate različne predmete, ki smo jih naredili s tehniko imenovano lasersko graviranje.